ΚΑΝΕΛΑ …ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Ορεινή Σερρών
6932950107, 6939210265
Αλεξίου Ιωάννης
www.xenonaskanela.gr info@xenonaskanela.gr

Τι πιο πρωτότυπο και χαρακτηριστικό για έναν ξενώνα που βρίσκεται πραγματικά στην κορυφή, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, να πάρει το όνομά του από ένα εξαίσιο μπαχαρικό, την κανέλα, που είναι γνωστό για τις θεραπευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες, φέρνοντας αναμνήσεις από Χριστούγεννα, οικογενειακή θαλπωρή και φιλοξενία. 
Καθώς η «Κανέλα» διαγράφεται πανέμορφη μέσα στο δάσος, ο επισκέπτης μαγεύεται από τον άγριο και συνάμα όμορφο ορεινό όγκο που κόβει την ανάσα.
Στον παραδοσιακό ξενώνα, με την μακεδονίτικη αρχιτεκτονική που έφεραν οι βλαχόφωνοι Έλληνες από την Ήπειρο και δυτική Μακεδονία, με τα ξύλινα δοκάρια  και τα κεραμίδια βυζαντινου τύπου, υπάρχουν 12 δωμάτια και τρεις σουίτες, όπου μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει τη φιλοξενία, το σπιτικό φαγητό, τον καφέ ή το ποτό δίπλα στο τζάκι. Στον ξενώνα λειτουργεί χώρος εστίασης με παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής, καφετέρια, ενώ στα δωμάτια παρέχονται όλες οι απαραίτητες ανέσεις
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη λεπτομέρεια της διακόσμησης των εσωτερικών χώρων και των δωματίων, δημιουργώντας με παραδοσιακά υλικά όπως σκούρο ξύλο και λαξευμένη πέτρα ζεστές γωνιές, κατάλληλες για ξεκούραση, χαλάρωση και κουβεντούλα.
Και οι άνθρωποι όμως της «Κανέλας», γέννημα θρέμμα του τόπου, χαμογελαστοί και φιλόξενοι, είναι έτοιμοι να κάνουν τον επισκέπτη να νιώσει σαν στο σπίτι του.
Ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει τη διαμονή του στον ξενώνα με περιπάτους στο παρακείμενο δάσος και τα μονοπάτια Ε4 και Ε6, με κυνήγι, χειμερινά αθλήματα ή απλά να επισκεφθεί το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά.


To ξενοδοχείο «Κανέλα .. στην κορφή» βρίσκεται 25χιλ. από τις Σέρρες, πλησίον του οικισμού Ορεινής και του χιονοδρομικού κέντρου Λαϊλιά σ’ ένα δάσος από οξιές και πεύκα, έκτασης 30.000στρ. με ψηλότερη κορυφή στα 1850μ.


Αριθμός κλινών : 33 ( 12 δωμάτια, και 3 σουίτες)

Περίοδος λειτουργίας : όλο το χρόνο


Η εκτίμησή σας
Μέσος όρος (20 Ψήφοι)
Αγαπημένα
Αποστολή σε κάποιο φίλο Αποστολή σε κάποιο φίλο