ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Ε.Ο.Σ. ΣΕΡΡΩΝ

Λαϊλιάς Σερρών
2321062400
Χριστοφορίδης Νικηφόρος

Αν οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου διάλεγαν δεύτερο τόπο κατοικίας, σίγουρα θα έβρισκαν καταφύγιο στην κατάφυτη από οξιές και έλατα περιοχή του Λαϊλιά στο νομό Σερρών. Στο μοναδικό σε τελειότητα πνεύμονα πρασίνου, που για λίγες χιλιάδες ακόμα στρέμματα μπορεί να χαρακτηριστεί ως εθνικός δρυμός. Ένας τόπος συνδεδεμένος με παραδόσεις και ιστορίες λαών και ανθρώπων που πέρασαν από εκεί.
Σ’ αυτόν τον τόπο, με την φυτοκοινωνιολογική σημασία του, έντονη αισθητική παρουσία έχει και το καταφύγιο του χιονοδρομικού κέντρου Λαϊλιά που λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών, ενώ παράλληλα φιλοξενεί τις ομάδες που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να λάβουν μέρος στους χιονοδρομικούς αγώνες που διοργανώνονται στο Λαϊλιά, καθώς δραστηριοποιείται και διοργανώνει camp για παιδιά σχολικής ηλικίας και εκπαίδευση για ορειβασία, αναρρίχηση, ποδηλασία, κ.α.
Στο καταφύγιο του χιονοδρομικού, φιλοξενούνται επίσης επισκέπτες που διαμένουν στην περιοχή του Λαϊλιά, απολαμβάνοντας τη ζεστή ατμόσφαιρα και τα άνετα δωμάτια. Το ορειβατικό καταφύγιο του ΕΟΣ είναι ένα όμορφο διώροφο κτίριο, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι και 80 επισκέπτες, κατόπιν συνεννόησης με το Σύλλογο. Η αρχιτεκτονική δομή του κτιρίου «δένει» αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον, καθώς πέτρα και ξύλο πρωταγωνιστούν, αφήνοντας συνάμα μια αίσθηση πολυτέλειας και αρχοντιάς.


Το καταφύγιο βρίσκεται στη θέση «ΟΛΥΜΠΙΑ» Λαϊλιά (όρος Βροντούς), σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, μόλις 3 χλμ από την πίστα του χιονοδρομικού κέντρου Λαϊλιά.


Αριθμός κλινών : 65

Περίοδος λειτουργίας : όλο το χρόνο


Η εκτίμησή σας
Μέσος όρος (13 Ψήφοι)
Αγαπημένα
Αποστολή σε κάποιο φίλο Αποστολή σε κάποιο φίλο