ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «ΤΑΒΑΤΙΔΗΣ»

Στο Τοπικό Διαμέρισμα Λευκούδας του Δήμου Αρέθουσας στο Νομό Θεσσαλονίκης. Τ.Κ.: 570002.
+30 23950 41530
+30 23950 41388
Ιωάννης Ταβατίδηςmarstil@otenet.gr

Στο Τοπικό Διαμέρισμα Λευκούδας του Δήμου Αρέθουσας, 80 χιλιόμετρα περίπου Ανατολικά της Θεσσαλονίκης, σε οικόπεδο εμβαδού 2.309,00 τ.μ., εντός του οικισμού, λειτουργεί αμπελοοινική επιχείρηση, όπου οινοποιούνται σταφύλια που παράγονται σε ιδιόκτητο αμπελώνα με βιολογική μέθοδο. Μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER+ επιδοτήθηκε η μετατροπή της μονάδας οινοποίησης σε επισκέψιμο οινοποιείο, με την κατασκευή κάβας με θυρίδες οίνου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (γευσιγνωσία, πραγματοποίηση συνεδρίων), με τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών των ΑμΕΑ και των ΑΜΚ. Σε δεύτερη φάση και πάλι μέσω της ίδιας Πρωτοβουλίας, επιδοτήθηκε ο εκσυγχρονισμός της μονάδας με τη δημιουργία χώρων γραφείου και αποθήκευσης προϊόντων και η βελτίωση της τεχνολογίας παρασκευής του οίνου, με τη δημιουργία εργαστηρίου αναλύσεων.
Στο σύγχρονο οινοποιείο εμφιαλώνονται ετησίως περίπου 30 τόνοι οινοστάφυλων (ερυθρός ξηρός οίνος και ρετσίνα). Στη μονάδα, οι επισκέπτες μπορούν να φυλάσσουν τα ερυθρά κρασιά τους σε δρύινα βαρέλια, να πάρουν μέρος σε γευστικές δοκιμές και να ανακαλύψουν τη διαδρομή του κρασιού από το αμπέλι στο μπουκάλι. Το οινοποιείο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, στο κέντρο της αμπελουργικής ζώνης της νομού Θεσσαλονίκης και από εκεί μπορεί να απολαύσει κανείς την πανοραμική θέα στον ιδιόκτητο βιολογικό αμπελώνα.
Για όσους αναζητούν μια διαφορετική εξόρμηση, μια επίσκεψη στο οινοποιείο «ΤΑΒΑΤΙΔΗΣ» θα του προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ζωής. Θα γνωρίσουν ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της αμπελουργικής τοπικής παράδοσης σε ένα ταξίδι στον ονειρικό κόσμο του κρασιού, γεμάτο γευστικές απολαύσεις και ευωδιές της ελληνικής υπαίθρου.
Η επιχείρηση έχει ενταχθεί στο Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις στο Νομό Θεσσαλονίκης ενώ συμμετέχει και στο Δίκτυο Μεταποιητικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης με το διακριτικό τίτλο «ΤΑΒΑΤΙΔΗΣ».
Η εκτίμησή σας
Μέσος όρος (27 Ψήφοι)
Αγαπημένα
Αποστολή σε κάποιο φίλο Αποστολή σε κάποιο φίλο