ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΟΡΤΥΚΙΩΝ «ΑΡΤΕΜΙΣ»

Στον οικισμό Πέντε Βρύσες του Τοπικού Διαμερίσματος Εξαλόφου του Δήμου Βερτίσκου, 35 χιλιόμετρα περίπου Βόρεια της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το πρότυπο εκτροφείο ορτυκιών «ΑΡΤΕΜΙΣ». Η δημιουργία του εκτροφείου επιδοτήθηκε μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER+, με στόχο την ίδρυση μιας πλήρως καθετοποιημένης μονάδας η οποία θα προσφέρει στον καταναλωτή αξιόπιστα & υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα διατροφής από «θηραματικά» είδη πτηνών.
Η παρουσία του ορτυκιού στη διατροφή των ελλήνων καταγράφεται από την αρχαιότητα, αποτελώντας ένα είδος που έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης για το τρυφερό, ζουμερό και γαργαλιστική μυρωδιά μαγειρεμένο κρέας του.
Οι διατροφολόγοι του σήμερα αναγνωρίζουν στο κρέας του ορτυκιού μια σειρά από περιεχόμενα συστατικά όπως βιταμίνες, σίδηρο & φώσφορο που το καθιστούν ένα πολύ υψηλής αξίας είδος διατροφής, ενώ παράλληλα το μέγεθος του πτηνού προσφέρει την δυνατότητα παραγωγής μεγάλης ποικιλίας γαστρονομιών πιάτων καλύπτοντας μεγάλο εύρος γευστικών απαιτήσεων.
Η πρότυπη μονάδα εκτροφής εφαρμόζει μια σχολαστικά επιλεκτική μέθοδο σ’ όλα τα στάδια παραγωγής από τους γεννήτορες, τις συνθήκες εκκόλαψης, την διατροφή μέχρι την σφαγή και διάθεση των συσκευασμένων προϊόντων στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα:
* Τα ορτύκια γεννήτορες εκτρέφονται σε ειδικούς θαλάμους ωοτοκίας, όπου λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράγοντες που εγγυώνται την καλή γονιμότητα.
* Η επώαση των αυγών διαρκεί 16-18 ημέρες και γίνεται σε σύγχρονες επωαστικές και εκκολαπτικές μηχανές.
* Οι νεοσσοί ζυγίζουν 15-20 γραμμάρια και μεγαλώνουν σε θαλάμους εκτροφής. Τρέφονται με φυτικές μόνο πρώτες ύλες από καλλιέργειες της Μακεδονίας και εξασφαλίζεται μια απόλυτα ελεγμένη υγιεινή τροφή, που παράγεται από το εργαστήρι παραγωγής ζωοτροφής του εκτροφείου. Έτσι, μπορούμε να είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι και απόλυτα σίγουροι για τη σύσταση και την ποιότητα του σιτηρεσίου.
* Η διατροφή και η τήρηση των κανόνων υγιεινής εξασφαλίζουν τη σωστή ανάπτυξη των νεαρών ορτυκιών που ενηλικιώνονται σε 7 εβδομάδες και τότε ζυγίζουν περίπου 200 γραμμάρια
* Το εκτροφείο «Άρτεμις» είναι το μόνο που διαθέτει σύγχρονο αυτόματο σφαγείο που πληροί όλες τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές (αρ. άδειας σφαγείου θηραμάτων 1308)
* Ως καθετοποιημένη επιχείρηση το εκτροφείο διαθέτει το δικό του συσκευαστήριο και φροντίζει για τη διάθεση των προϊόντων του - φρέσκα ορτύκια σε συσκευασία των 4 τεμαχίων - σε μεγάλες και αξιόπιστες αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα, επιλεγμένα κρεοπωλεία και εστιατόρια στην περιοχή της Μακεδονίας.
Εκτός από τα ορτύκια το εκτροφείο ΑΡΤΕΜΙΣ διαθέτει στους καταναλωτές και αυγά ορτυκιών που αποτελούν μια εξαιρετικής ποιότητας τροφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάμπολλους γευστικούς συνδυασμούς, καθώς και πέρδικες & φασιανούς σε μια προσπάθεια διεύρυνσης των διαθέσιμων προϊόντων και των δυνητικών γευστικών απολαύσεων προς τον σύγχρονο καταναλωτή.

ΤΟΟΘΕΣΙΑ:
Στο Τοπικό Διαμέρισμα Βερτίσκου του Δήμου Βερτίσκου, στον Νομό Θεσσαλονίκης. Τ.Κ. : 57200.
Τηλέφωνο:+30 23940 56356, Κινητό: 6977281130, e-mail: artemisquail@yahoo.gr
Γρηγόρης Ανανιάδης


Η εκτίμησή σας
Μέσος όρος (240 Ψήφοι)
Αγαπημένα
Αποστολή σε κάποιο φίλο Αποστολή σε κάποιο φίλο