Πλέον πρόσφατα
article image ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Απογειώσεις υπάρχουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο, στις κεραίες με κατεύθυνση προσγειώσεως, είτε προς την κοιλάδα των Λουσών, είτε προς τα Καλάβρυτα και στο Ηρώο.

article image ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ
Απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα από την Πάτρα, με υψομετρική διαφορά απογείωσης – προσγείωσης  950 μέτρων και με ιδανικότερη περίοδο για ανεμοπορία από Μάιο μέχρι Οκτώβριο στην θέση Αλώνια Καλεντζίου.

article image ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ
Σε αυτό το βουνό αναπτύσσονται θερμικά ανοδικά ρεύματα που ευνοούν την ανεμοπορία, κυρίως κατά το διάστημα από Μάιο μέχρι Οκτώβριο.

article image ΟΜΠΛΟΣ
Σ’ αυτό το βουνό αθλούνται οι ανεμοπτεριστές σχεδόν όλες τις ημέρες του χρόνου και διοργανώνονται κάθε χρόνο τοπικά πρωταθλήματα. Αποτελεί δε και τον πλέον κατάλληλο χώρο για εκπαίδευση αρχαρίων του είδους.

article image ΣΚΙΑΔΑΣ
Στην περιοχή όπου απέχει 58 χιλιόμετρα από την Πάτρα, υπάρχει το βουνό Σκιαδοβούνι, με υψομετρική διαφορά απογείωσης και προσγείωσης 800 μέτρων. Και εδώ επίσης διοργανώνονται αγώνες Πανελλαδικού χαρακτήρα.

article image ΣΑΝΤΟΜΕΡΙ
Απέχει 35 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Η περιοχή έχει λάβει μεγάλη ανάπτυξη στο χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς με αποτέλεσμα σχεδόν κάθε χρόνο να πραγματοποιούνται εκεί αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου. Η υψομετρική διαφορά απογείωσης και προσγείωσης είναι 280 μέτρα.

article image ΙΠΠΑΣΙΑ
Ο Ιππικός Όμιλος Πατρών (ΣΧΟΛΗ ΙΠΠΑΣΙΑΣ) ιδρύθηκε το 1979 και «εδρεύει» στην θέση Κουρλαμπά του Δ.Δ. Πλατανόβρυσης του Δήμου Φαρρών.

ΧΑΤΖΟΥΡΙ (κατεύθυνση προς το χωριό Πόρτες)
Ο ανατολικός του προσανατολισμός το καθιστά ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες. Εδώ υπάρχουν δύο πίστες.

article image ΠΕΔΙΟ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΟΡΟΥΣ ΣΚΟΛΙΣ (ΣΑΝΤΟΜΕΡΙ)
Ανήκει στο Δήμο Ωλενίας και απέχει από τα Λουσικά (έδρα του Δήμου) 17,5  χλμ. και από την Πάτρα 45 χλμ. Ο δρόμος που οδηγεί στην περιοχή είναι ασφαλτοστρωμένος.

ΠΕΔΙΟ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΣ (ΓΡΕΒΕΝΟΥ)
Μια ανάσα πάνω απ’ το Αλεποχώρι, στους δυτικούς πρόποδες του Ερύμανθου, στις παρυφές ενός μεγάλου ελατοδάσους βρίσκεται η Σπαρτιά, σε υψόμετρο 800 μέτρα. Ανήκει στο Δήμο Τριταίας και απέχει από το Σταυροδρόμι (έδρα του Δήμου) 18,5 χλμ. και από την Πάτρα 50 χλμ. Ο δρόμος που οδηγεί στην περιοχή είναι ασφαλτοστρωμένος.

Σελίδα του/της 42 Πρώτο  |  Προηγούμενο  |  Επόμενο  |  Τελευταία

Αγαπημένα
Αποστολή σε κάποιο φίλο Αποστολή σε κάποιο φίλο