Κεντρική Μακεδονία  [ Τελευταίες καταχωρήσεις ]      Όλες οι καταχωρήσεις
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ
Το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου βρίσκεται στη θέση...

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ
Το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου βρίσκεται στη θέση «Παπά-χωράφι»...

article image ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΒΟΡΑΣ – ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ»
58002, Άρνισσα, 23810 23810, 23810 32002

Πελοπόννησος  [ Τελευταίες καταχωρήσεις ]      Όλες οι καταχωρήσεις
article image ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ

Το χιονοδρομικό κέντρο ΜΑΙΝΑΛΟΥ βρίσκεται στην καρδιά της Πελοποννήσου και της Αρκαδίας, στο ομώνυμο βουνό το οποίο έχει βραβευθεί διεθνώς για τη φυσική του ομορφιά και είναι, δυστυχώς, από τα ελάχιστα Ελατοδάση που έχουν παραμείνει «ζωντανά» στον ελλαδικό χώρο.


Θεσσαλία  [ Τελευταίες καταχωρήσεις ]      Όλες οι καταχωρήσεις
article image ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΠΗΛΙΑΣ - Δ. ΝΕΣΣΩΝΟΣ
 

Το καταφύγιο βρίσκεται στο Δ.Δ. Σπηλιάς στο Δ. Νέσσωνος, είναι ιδιοκτησίας του Ε.Ο.Σ. (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας) από το 1932 μέχρι σήμερα και λειτουργεί αποκλειστικά από τα μέλη του.

Το ορειβατικό καταφύγιο έχει σαν σκοπό την διαμονή των ορειβατών κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.


article image ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ

Στο χιονοδρομικό κέντρο, μπορείτε να νοικιάσετε μοντέρνο εξοπλισμό σκι, να παρακολουθήσετε μαθήματα σκι, με έμπειρους εκπαιδευτές, η απλά να εξασκηθείτε μόνοι σας.


article image «Χιονοδρομικό Κέντρο Ολύμπου»

Η μοναδική υποδομή χιονοδρομίας που υπάρχει στην περιοχή, βρίσκεται στις Βρυσοπούλες δυτικού Ολύμπου (Ν. Λαρίσης) με εγκαταστάσεις που δημιούργησε και λειτουργεί ο στρατός για τις ανάγκες εκπαίδευσης του προσωπικού του στην χιονοδρομία. Καταγράφεται σε χάρτες και τουριστικά φυλλάδια και ως «Χιονοδρομικό Κέντρο Ολύμπου». Εκτείνεται ανάμεσα στα 2.000 και 2.400 μ. υψομέτρου.


Δυτική Μακεδονία  [ Τελευταίες καταχωρήσεις ]      Όλες οι καταχωρήσεις
article image ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΓΛΑΣ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ

Στη θέση Βίγλα, δεκαοχτώ χιλιόμετρα από τη Φλώρινα, στον αυχένα, όπου ενώνονται οι οροσειρές του Βέρνου και του Βαρνούντα, βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου...


Ανατολική Μακεδονία και Θράκη  [ Τελευταίες καταχωρήσεις ]      Όλες οι καταχωρήσεις
article image ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ

Αν είσαι σκιερ ή snowboarder, τότε έχεις σίγουρα αισθανθεί την ελευθερία μιας χιονοδρομικής κατάβασης, την ικανοποίηση της επιτυχίας στο τέλος μιας σκληρής χιονοδρομικής διαδρομής


Δυτική Ελλάδα  [ Τελευταίες καταχωρήσεις ]      Όλες οι καταχωρήσεις
article image ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί από το 1988 βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του Χελμού και σε υψόμετρο από 1712 μέτρα έως 2341 μέτρα. Λειτουργούν οκτώ αναβατήρες (ένας τριθέσιος εναέριος αναβατήρας και ένας διθέσιος, ένας διθέσιος  συρόμενος αναβατήρας και πέντε μονοθέσιοι συρόμενοι) με συνολική δυνατότητα μεταφοράς 6.000 ατόμων ανά ώρα. Διαθέτει 13 πίστες όλων των κατηγοριών με συνολικό μήκος  20 χλμ. Ακόμα διαθέτει πίστες για σκι ανωμάλου δρόμου (cross country ski), διαδρομές ορειβατικού σκι, πάρκο για χιονοσανίδες και ορειβατικά μονοπάτια. Υπάρχουν δύο κτίρια υποδοχής χιονοδρόμων και επισκεπτών και μια υπαίθρια καντίνα για ξεκούραση, καφέ ή φαγητό. Διαθέτει χώρο στάθμευσης, ελικοδρόμιο, σταθμό Α΄ Βοηθειών, κατάστημα ενοικιάσεως και πώλησης εξοπλισμού, σχολή σκι, μηχανάκια χιονιού για ενοικίαση και πάρκο snow tubes. Αναμφίβολα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι από τα πιο σύγχρονα της Ελλάδας.

Αγαπημένα
Αποστολή σε κάποιο φίλο Αποστολή σε κάποιο φίλο