ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΕΡΤΟΥΛΙΩΤΙΚΑ ΛΙΒΑΔΙΑ – ΚΟΖΙΑΚΑ

Υψόμετρα: Εκκίνηση από τα 1100μ.- Κορυφή Αστραπή 1901μ.
Βατότητα: Καλή
Χρόνος ανάβασης: 3 ώρες
Διαδρομή: Αρχικά σε δασικό δρόμο και στη συνέχεια σε καλά σημαδεμένο μονοπάτι.
Περιγραφή: Απέναντι από το σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου και πριν το Περτούλι (υπάρχει πινακίδα με σχεδιασμένη τη διαδρομή), ακολουθούμε δασικό δρόμο και μετά από πορεία 15΄ συνεχίζουμε σε μονοπάτι που κινείται ομαλά μέσα σε έλατα, ακολουθώντας την κοίτη του ρέματος. Όταν βγούμε στο ξέφωτο, το μονοπάτι ελίσσεται στην γυμνή πλαγιά μέχρι να συναντήσει το οροπέδιο. Από αυτό το σημείο χρειάζονται 15΄ για να φτάσουμε στο καταφύγιο, όπου υπάρχει πηγή. Από το καταφύγιο χρειάζεται μισή ώρα ανάβασης μέχρι την κορυφή Αστραπή, η οποία υψώνεται απέναντί μας. 
Αξιοθέατα: Με συνθήκες καλής ορατότητας διακρίνουμε προς βόρεια τα βουνά Γκαμήλα, Σμόλικα, Βαρνούντα, Καϊμακτσαλάν, δυτικά τα βουνά Σινιάτσικο, Βούρινο, Καμβούνια, Πιέρια, Όλυμπο, Κίσαβο, Πήλιο, νότια τη λίμνη του Μέγδοβα την Όθρυ και τις κορυφές των Αγράφων, και δυτικά τα Τζουμέρκα, την Κακαρδίτσα, και τις κορυφές Λουπάτα, Μαρόσα, Αυγό.
Διαμονή: Σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στα κοντινά χωριά Ελάτη και Περτούλι.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Το μονοπάτι του Κόζιακα ξεκινάει απέναντι από το  χιονοδρομικό κέντρο   Περτουλίου που βρίσκεται σε υψόμετρο 1170 μέτρων (υπάρχει πινακίδα με σχεδιασμένη τη διαδρομή), ακολουθούμε δασικό δρόμο και μετά από πορεία 15΄ συνεχίζουμε σε μονοπάτι που κινείται ομαλά μέσα σε έλατα, ακολουθώντας την κοίτη του ρέματος.


Η εκτίμησή σας
Μέσος όρος (17 Ψήφοι)
Αγαπημένα
Αποστολή σε κάποιο φίλο Αποστολή σε κάποιο φίλο