ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΑ-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «ΚΟΪΘΑΣ – ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε»

Κέδρος , Καρδίτσας
24430-81081
6972-408560

Στον Κέδρο του δήμου Μενελαίδας στην Καρδίτσα λειτουργεί το Αποστακτήριο – Οινοποιείο της εταιρείας παράγοντας με άριστη ποιότητα το «ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» διπλής απόσταξης. Κάθε χρόνο το φθινόπωρο, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί το αποστακτήριο και να ζήσει από κοντά την παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης του τσίπουρου.
Επίσης κυκλοφόρεί από το ίδιο οινοποιείο σε ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ και σε ΕΡΥΘΡΟ ΞΗΡΟ το κρασί «ΜΕΝΕΛΑΪΣ» από αμπέλια της περιοχής. Ο ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ παράγεται από τις ποικιλίες chardonnay και ροδίτη. Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ παράγεται από την ποικιλία cabernet sauvignon.


Το οινοποιείο-αποστακτήριο και εμφιαλωτήριο βρίσκεται στον Κέδρο Καρδίτσας(περιοχή Αμπέλια). Ο αμπελώνας του Δήμου Μενελαΐδας εκτείνεται κυρίως στο χωριό Κέδρος και λιγότερο στα χωριά Θραψίμι, Λουτρό, Λουτροπηγή. Στον Κέδρο βρίσκεται στην φυσική προέκταση του φαραγγιού που δημιουργεί ο ποταμός Ονόχωνος (παραπόταμος του Πηνειού). Ο απαλός νοτιοδυτικός αέρας που κατεβαίνει από το φαράγγι, έχει γίνει συνώνυμο του αμπελώνα και έχει ενσωματώσει την φρεσκάδα του στα προϊόντα που παράγονται.
Ο αμπελώνας του Δήμου είναι σχετικά καινούργιος μιας και αρκετά αμπέλια έχουν ανανεωθεί την τελευταία 10ετία και καλλιεργείται, έτσι ώστε να δέχεται όσο το δυνατόν τις λιγότερες επεμβάσεις από τους παραγωγούς.


Λίστα Προϊόντων:
• ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ διπλής απόσταξης
• ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ (chardonnay και ροδίτη)
• ΕΡΥΘΡΟ ΞΗΡΟ το κρασί ΜΕΝΕΛΑΪΣ από την ποικιλία cabernet sauvignon

Βραβεύσεις – Διακρίσεις:

Γευστική δοκιμή που διοργανώθηκε στα πλαίσια της έκτης (6ης) Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας το 2006.


Η εκτίμησή σας
Μέσος όρος (9 Ψήφοι)
Αγαπημένα
Αποστολή σε κάποιο φίλο Αποστολή σε κάποιο φίλο