Πλέον πρόσφατα
article image ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟ

Πανίδα Αχαΐας
Αρκετά είδη αρπακτικών, με σημαντικότερα το όρνιο (Gyps fulvus) -η μόνη αποικία στην Πελοπόννησο – το χρυσαετό (Aquila chrysaetos), το φιδαετό (Circaetus gallicus), τα γεράκια πετρίτης (Falco peregrinus) και κιρκινέζι (Falco naumanni)....

article image Χλωρίδα Αχαΐας
Η χλωρίδα της περιοχής είναι σημαντική, καθώς η περιοχή παρέμβασης και γενικότερα ο νομός εμφανίζει υψηλό βαθμό φυτοκάλυψης αλλά και παρουσία σημαντικών οικολογικά περιοχών. Συναντώνται τα περισσότερα είδη θάμνων και αυτοφυών δένδρων που υπάρχουν στην Ελλάδα. Συγκροτήματα αμιγούς και μεικτής βλάστησης βρίσκονται σε παραλιακές, πεδινές, ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νομού.

article image ΚΕΝΤΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

O  επισκέπτης του Νομού Φλώρινας έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, που αφορούν το φυσικό περιβάλλον...


article image ΔΑΣΟΣ ΚΟΤΖΑ ΟΡΜΑΝ

Το περίφημο παρθένο δάσος Κοτζά-Ορμάν βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νομού Ξάνθης, στην περιοχή των εκβολών του ποταμού Νέστου.


article image ΜΠΟΥΧΑΡΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ένα από τα ωραιότερα μνημεία της, τα Μπουχάρια και τα Νοχτάρια, η φύση το έστησε στο τόπο του Μικρόβαλτου.  


article image ΤΕΧΝΙΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΡΑΜΟΡΙΤΣΑ

Πολύ κοντά στο Πεντάλοφο Βοΐου το φράγμα του ποταμού Πραμόριτσα δημιούργησε την ομώνυμη λίμνη. Τα εγκαίνια του πολύπλοκου αυτού έργου έγιναν τον Αυγουστο του 2008.


article image ΟΡΟΣ ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ

Νοτιοανατολικά της Σιάτιστας, υψώνει το ανάστημά του ένα από τα σπουδαιότερα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας, ο Μπούρινος ή Βούρινος (1866μ)


article image ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ

Ο Πολύφυτος βρίσκεται χτισμένος στην κατάφυτη  αγκαλιά των Πιερίων, και του Βερμίου στα όρια των νομών Κοζάνης- Ημαθίας.


article image ΟΡΟΣ ΒΟΙΟ

Στα δυτικά του νομού Κοζάνης, εκεί που το βλέμμα ξεκινά από τα παραμυθένια Όντρια και ακουμπά στον κραταιό όγκο της Πίνδου ορθώνεται το όρος Βοίο. 


Σελίδα του/της 20 Πρώτο  |  Προηγούμενο  |  Επόμενο  |  Τελευταία

Αγαπημένα
Αποστολή σε κάποιο φίλο Αποστολή σε κάποιο φίλο